Bolehošťský rezeň
Postup prípravy
Sušené huby dáme do misky a sparíme ich horúcou vodou. Po 10 minútach scedíme a necháme odkvapkať. Cibuľu nasekáme najemno a opražíme ju na oleji spolu s nadrobno nakrájanou slaninou. Do panvice pridáme pokrájanú a prepláchnutú kapustu, polovicu húb a rozotrený cesnak. Za stáleho miešania opekáme asi 5 minút. Potom zmes osolíme a okoreníme. Z bravčového stehna nakrájame priečne cez vlákno plátky, naklepeme ich natenko a osolíme. Na každý dáme časť zmesi, zabalíme, prepichneme špáradlom a obalíme v múke. Rezne naukladáme do vymasteného pekáčika a pri 170 °C asi 40 minút pečieme. Rezne vyberieme z pekáčika, výpek poprášime múkou, krátko osmažíme, zalejeme vývarom a povaríme do mierneho zhustnutia. Pridáme zvyšné huby a dochutíme soľou a čiernym korením. Ozdobíme vetvičkou rozmarínu.
Vytlačiť recept (PDF)