Kategórie receptov
Bravčová panenka na zelenine
Počet ingrediencií
18
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
17 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Najemno nastrúhaný cesnak zmiešame s nasekanými bylinkami, čiernym korením a krátko orestujeme na oleji. Touto zmesou obalíme osolenú panenku, ktorú vložíme do pekáča, podlejeme vývarom a pečieme pri 195 ˚C cca 20 minút. Upečené mäso vyberieme z rúry a necháme odležať v šťave, po odležaní nakrájame na plátky. Medzitým si na masle orestujeme zeleninu, osolíme a okoreníme. Výpek z bravčovej panenky zmiešame s maslom, horčicou a kyslou smotanou rozmiešanou so škrobovou múčkou. Pridávame ako omáčku k medailónikom.
Vytlačiť recept (PDF)
Horčica plnotučná 450 g
40 g
BABIČKA Smotana kyslá 14% 200 g
150 g
Brokolica
200 g
Šalvia
4 g
Paprika červená
200 g
Cesnak
20 g
Bazalka čerstvá
4 g
Bravčová panenka
800 g
Olej slnečnicový
20 g
Mleté čierne korenie
4 g
Tymián
4 g
Maslo
60 g
Zeleninový bujón
8 g
Oregáno drvené
4 g
Rezistentný škrob
20 g
Kukurica
100 g
Zelené fazuľové struky
200 g