Kategórie receptov
Bravčové karé so špenátom
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
8 g
Čas prípravy
80 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Mäso umyjeme, naporciujeme, osolíme, posypeme rascou a vložíme do pekáča. Mierne podlejeme vodou a pečieme za občasného podlievania vypečenou šťavou a vodou domäkka a dozlatista. Upečené mäso vyberieme, šťavu vysmažíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme, primerane zalejeme vodou, rozmiešame a vzniknutú šťavu varíme najmenej 20 minút. Ku koncu podľa potreby dosolíme a precedíme. Jemne nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, posypeme múkou, opražíme, postriekame vodou a starostlivo rozmiešame. Do rozmiešanej zásmažky s cibuľou vložíme špenát a pri občasnom miešaní ho rozpustíme. Potom pridáme cesnak rozotretý so soľou, čierne korenie a krátko povaríme.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
18 g
Cibuľa voľná
50 g
Cesnak
6 g
Bravčová pečienka
480 g
Olej repkový
60 g
Mleté čierne korenie
1 g
Rasca
1 g
Špenát zmrazený
400 g