Kategórie receptov
Bravčové plátky v omáčke zo sušených paradajok
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
3 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Bravčové mäso, 4 plátky (môže byť bravčové rebierko) rukou naklepeme, osolíme a okoreníme a po oboch stranách dozlatista opečieme na rozpálenom oleji. Mäso vyberieme a odložíme nabok. Do výpeku v panvici pridáme sušené paradajky a horčicu, chvíľu opražíme, prilejeme smotanu a nakoniec pridáme kapary. Spolu prevaríme (omáčku môžeme prípadne rozriediť trochou vody alebo vývaru) a podľa chuti dosolíme. Do panvice vrátime mäso aj so šťavou, ktorú pustilo, a už len prehrejeme. Podávame s opečenými zemiakmi alebo s ryžou.
Vytlačiť recept (PDF)
Horčica kremžská 450 g
20 g
Bravčové mäso (kotlety)
800 g
Olej slnečnicový
40 g
Mleté čierne korenie
3 g
Smotana na šľahanie
200 g
Kapary vo slanokyselém náleve
5 g
Sušené paradajky
40 g