Kategórie receptov
Bravčové po balkánsky
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
5 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Bravčové karé zbavíme stavcových kostí, nasekáme rebierka, ktoré zľahka naklepeme, rebierko osolíme a z oboch strán opečieme na časti horúceho oleja. Na kolieska nakrájanú cibuľu opražíme na zvyšnom oleji dozlatista, pridáme nakrájaný cesnak, na štvrtiny nakrájané olúpané paradajky, osolíme, podlejeme vodou a s opečenými rebierkami dusíme domäkka. Mäkké rebierka posypeme balkánskym syrom a vo vyhriatej rúre zapečieme. Pri podávaní podlejeme šťavou.
Vytlačiť recept (PDF)
Balsýr 200 g
100 g
Cibuľa voľná
100 g
Paradajky
140 g
Cesnak
6 g
Pitná voda nesýtená
80 g
Bravčová pečienka
450 g
Olej repkový
45 g