Kategórie receptov
Bravčové rebierka na hubách
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
2 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Neosolené mäso a pokrájané šampiňóny dáme do misy na pečenie. Pripravíme 1 l vývaru z 2 kociek hubového bujónu podľa návodu a asi troma štvrtinami podlejeme mäso. Zapekáme pri 180 °C, kým mäso nezmäkne (asi po hodine). Pokiaľ sa voda príliš odparí, dolievame zvyškom vývaru. Vyberieme mäso, zahustíme šťavu podľa chuti trochou smotany a zápražkou. Servírujeme s ryžou alebo knedľou.
Vytlačiť recept (PDF)
Váhalova slanina
100 g
Bravčové mäso (kotlety)
1000 g
Šampiňóny záhradné
200 g
Pitná voda nesýtená
1000 g
Smotana na šľahanie
150 g
Hovädzí bujón
10 g