Kategórie receptov
Bravčové rebro s lečom
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
41 g
Čas prípravy
170 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Bravčový bôčik nakrájame alebo nasekáme cez kosti na rebierka, uvaríme v slanej vode s korením na divinu. Medzitým si pripravíme marinádu zmiešaním soli, medu, roztlačeného cesnaku, farebného korenia, octu, s trochou paradajkového pretlaku. Dáme odležať do chladničky asi na 1 hodinu. Po uvarení rebierka hneď marinujeme v marináde cca 30 minút. Po odležaní pečieme dozlatista asi 20 – 30 minút podľa veľkosti. Omáčku na rebierka si pripravíme orestovaním zeleninovej zmesi na oleji, potom pridáme paradajkový pretlak, drvené paradajky, dochutíme soľou a cukrom. Nakoniec pridáme nakrájané čili papričky a dobre prevaríme.
Vytlačiť recept (PDF)
Paradajkový pretlak 200 g
30 g
Paradajky
200 g
Cesnak
20 g
Paprika červená chilli
10 g
Med včelí kvetový
30 g
Cukor kryštál
10 g
Bravčový bôčik
800 g
Olej slnečnicový
20 g
Ocot
10 g
Nové korenie
1 g
Bobkový list
0.4 g
Zeleninové lečo
350 g
Čierne korenie celý
1 g