Kategórie receptov
Bravčové v uhorkovej omáčke
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
14 g
Čas prípravy
50 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme drvené nové korenie, prisypeme múku a pripravíme zásmažku. Pridáme mäso, zalejeme vodou a časťou mlieka. Dobre premiešame, osolíme a prevaríme. Pred koncom varu pridáme zvyšné mlieko a smotanu a varíme do zmäknutia mäsa. Potom prisladíme, dochutíme prevareným octom a precedíme. Kyslé uhorky nakrájame na kocky. Podusíme ich na zvyšnom oleji, vložíme aj s olejom do omáčky a zamiešame. Omáčku zjemníme maslom, dochutíme soľou a povaríme.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
40 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
200 g
Cibuľa voľná
60 g
Bravčové mäso (kotlety)
480 g
Pitná voda nesýtená
400 g
Cukor kryštál
10 g
Olej repkový
32 g
Kyslé uhorky
100 g
Smotana na šľahanie
80 g
Ocot
10 g
Maslo
20 g
Nové korenie
0.7 g