Bravčový plátok v šunkovom kabátiku
Postup prípravy
Rúru predhrejeme na 200 °C. Z bravčových plátkov vytvoríme šesť medailónikov. Každý medailónik potrieme horčicou a ovinieme plátkom šunky. Šampiňóny očistíme a pokrájame na plátky. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cibuľu nakrájame na kocky a cesnak najemno nasekáme. V panvici rozpálime olej, medailóniky z oboch strán opečieme asi 1 – 2 minúty. Potom medailóniky rozložíme do zapekacej misy. Cibuľu a cesnak dusíme 2 minúty vo výpeku, rozriedime vínom a 5 minút povaríme. Pridáme huby a 5 minút dusíme. Vmiešame smotanu a čerstvý syr, ochutíme soľou, čiernym korením, mletou paprikou, petržlenom, majoránom a nalejeme na medailóniky. Tie potom zapekáme asi 20 minút. Medzitým očistíme brokolicu, rozdelíme na ružičky a opláchneme. Brokolicu potom pod pokrievkou dusíme v troche vriacej vody asi 8 minút, aby zostala chrumkavá. Brokolicu zlejeme, osolíme a podávame medailóniky s omáčkou.
Vytlačiť recept (PDF)