Kategórie receptov
Bravčový prírodný závitok
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
8 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Bravčové karé bez kosti a retiazky umyjeme vcelku pod tečúcou vodou, osušíme, narežeme na rezne, naklepeme, osolíme, potrieme horčicou, poprekladáme kúskami slaniny, na tvrdo uvarenými vajcami, sterilizovanými uhorkami. Zavinieme, zaistíme kovovou ihlou, zľahka pomúčime a opečieme na časti oleja. Na zvyšnej časti oleja opražíme očistenú, pokrájanú cibuľu, pridáme opečené závitky, podlejeme vodou a dusíme. Mäkké závitky vyberieme, odstránime ihlu. Šťavu vydusíme, zaprášime múkou opraženou nasucho, rozriedime vodou, povaríme 20 minút a precedíme na mäso. Prílohy: dusená ryža (prípadne tarhoňa, zemiaková kaša, rôzne zeleninové šaláty alebo len zeleninová obloha)
Vytlačiť recept (PDF)Horčica plnotučná Kráľovská 350 g
10 g
Váhalova slanina
60 g
Cibuľa voľná
80 g
Bravčová pečienka
200 g
Olej slnečnicový
25 g
Vajcia
50 g
Kyslé uhorky
100 g
Petržlenová vňať
4 g
Pohánková múka hladká 500 g
10 g