Kategórie receptov
Dusené bravčové stehno na španielsky spôsob
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
6 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Olej zohrejeme v panvici, vysypeme cibuľu nakrájanú najemno a opekáme ju asi 10 minút. Potom ju vyberieme a dáme nabok. Kúsky mäsa nakrájané na veľkosť hltu poprášime múkou a postupne ich opekáme v panvici. Ak je to potrebné, pridáme trošku oleja. Potom do panvice vrátime cibuľu aj všetko mäso. Vmiešame rozomletý cesnak, mletú rascu a papriku a niekoľko minút opekáme. Vlejeme sherry a pomocou varešky zoškriabeme z dna aj stien kastróla všetky prípečky. Vlejeme vývar a 2 hodiny dusíme na miernom ohni. Servírujeme posypané mandľovými lupienkami.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
10 g
Cibuľa voľná
50 g
Cesnak
2 g
Olivový olej
30 g
Bravčové stehno bez kosti
600 g
Pitná voda nesýtená
100 g
Mleté čierne korenie
4 g
Petržlenová vňať
5 g
Rasca
4 g
Paprika sladká mletá
5 g
Hovädzí bujón
12 g
Mandle jadrá
30 g
Jedlá soľ
5 g