Kategórie receptov
Grilovaná krkovička
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
2 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Najprv si pripravíme marinádu na krkovičku. V menšej miske si zmiešame olivový olej, horčicu, pretlačený cesnak (4 strúčiky) a hrsť čerstvých nasekaných lístkov rozmarínu. Krkovičku nakrájame na približne 1 cm hrubé plátky a potrieme marinádou z obidvoch strán. Potom opäť z oboch strán osolíme, okoreníme a prekryjeme potravinovou fóliou. Dáme do chladničky aspoň na dve hodiny, ideálne cez noc.
Mäso vyberieme z chladničky aspoň 30 minút pred grilovaním, aby nebolo studené. Grilujeme na rozpálenom grile alebo panvici z každej strany pár minút, kým sa krkovička neprepečie. Podávame so šalátom Tabouleh.
Vytlačiť recept (PDF)Horčica plnotučná 450 g
12 g
Cesnak
8 g
Olivový olej
100 g
Bravčová krkovička
500 g
Mleté čierne korenie
3 g
Rozmarín
5 g