Kategórie receptov
Pečená krkovička so zeleninou
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
20 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Krkovičku osolíme a posypeme rascou. Vložíme do pekáča, zalejeme vodou a pečieme pri občasnom podlievaní vypečenou šťavou domäkka a dozlatista. Upečené mäso vyberieme, šťavu vysmažíme na tuk, zaprášime múkou, osmažíme, primerane zalejeme vodou, rozmiešame a šťavu povaríme najmenej 20 minút. Ku koncu varu ju prisolíme a precedíme. Zeleninu postriekame trochou teplej vody, mierne osolíme a dusíme pri občasnom premiešaní do polomäkka. Potom pridáme maslo, trochu čierneho korenia a podusíme.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
8 g
Mrkva
190 g
Bravčová krkovička
480 g
Mleté čierne korenie
2 g
Sterilizovaný hrášok
190 g
Maslo
60 g
Rasca
1 g
Kukurica
190 g