Kategórie receptov
Pečený bravčový bôčik s kapustou
Počet ingrediencií
5
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
6 g
Čas prípravy
80 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Bôčik mierne osolíme, posypeme rascou, vložíme kožou nadol do pekáča, zľahka podlejeme vodou a pečieme pri občasnom polievaní výpekom a vodou domäkka. Ku koncu pečenia bôčik obrátime, na niekoľkých miestach narežeme a dopečieme. Upečený bôčik vyberieme, časť vypečenej šťavy zlejeme a necháme naboku. Zvyšnú šťavu vysmažíme na tuk, poprášime múkou, osmažíme, zalejeme trochou vody, rozmiešame a šťavu povaríme najmenej 20 minút, zľahka dosolíme, nakoniec precedíme a vlejeme do nej vypečenú masť a krátko povaríme.
Vytlačiť recept (PDF)
Ryžová múka 200 g
20 g
Bravčový bôčik
480 g
Rasca
2 g
Kyslá kapusta
200 g