Plnené bravčové závitky
Postup prípravy
Rozmrazíme špenát, dáme do cedidla a vytlačíme všetku vodu. Na 2 lyžiciach oleja speníme polovicu cibule, pridáme rozotretý cesnak so soľou, čierne korenie a špenát a chvíľočku miešame a dáme schladiť. Slaninu nakrájame na malé kocky a dáme vyškvariť, len mierne, a pridáme druhú polovicu jemne nakrájanej cibule. Zľahka osmažíme, prisypeme strúhanku a chvíľu miešame. Schladíme a vmiešame vajcia. Rebierka naklepeme natenko, potrieme slaninovou náplňou. Na to dáme dva plátky šunky, medzi ktoré sme dali špenát. Závitky zrolujeme, zošijeme potravinárskou niťou. Koniec necháme o 5 cm dlhší, aby sme potom zatiahli a niť sa nám ľahko vytiahne. Závitky obalíme v hladkej múke, dáme na rozpálený olej a opečieme zo všetkých strán. Keď sú všade zlatisté, podlejeme vodou a dusíme domäkka. Vody necháme toľko, aby sme mali šťavu na 4 porcie. Rozdrobíme bujón, zahustíme 1 lyžicou múky rozmiešanou v troške vody a chvíľu povaríme. Prípadne dosolíme. Podávame so zemiakmi.
Vytlačiť recept (PDF)