Kategórie receptov
Stehno s mozzarellou
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
26 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Plátky mäsa z oboch strán osolíme a okoreníme, obalíme v múke zmiešanej s korením a na rozpálenom oleji opečieme. Vyberieme z panvice a vo výpeku necháme zosklovatieť na polmesiačiky nakrájanú cibuľku. Pridáme späť mäso, bujón a podlejeme vínom. Na každý plátok položíme 2 kolieska paradajky. Zmiernime teplotu a prikryté dusíme pri občasnom podlievaní. Pred úplným zredukovaním každé rebierko prikryjeme plátkom mozzarelly a posypeme oreganom. Prikryté necháme dôjsť. Podávame s americkými zemiakmi.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
125 g
Cibuľa voľná
40 g
Paradajky
40 g
Cesnak
5 g
Bazalka čerstvá
5 g
Bravčové stehno bez kosti
800 g
Mleté čierne korenie
4 g
Maslo
60 g
Zeleninový bujón
10 g
Paprika sladká mletá
5 g
Oregáno drvené
5 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
400 g
Mozzarella
100 g