Kategórie receptov
Trhané bravčové s medovou cviklou
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
15 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Mäso umyjeme a osušíme. V pekáčiku obalíme v zmesi korenia Krkovička alebo Grilovacie korenie, zasypeme najemno nakrájanou cibuľou, cesnakom (4 strúčiky) a barbecue omáčkou zalejeme vývarom. Pečieme zakryté 6 – 8 hodín pri teplote 130 – 150 °C. Priebežne podlievame vodou, aby sa mäso nevysušilo. Medzitým si pripravíme cviklu. Cviklu očistíme a ošúpeme. Pripravíme si marinádu z oleja, medu, citrónovej šťavy, tymianu a cesnaku (2 strúčiky nakrájané na plátky). Dochutíme soľou, čiernym korením. Repu nakrájame na plátky, poukladáme na plech, potrieme marinádou. Pekáč pridáme do rúry ku krkovičke a pečieme spolu 20 minút na 150 °C. Upečenú krkovičku pomocou vidličiek „natrháme“ na vlákna a zalejeme výpekom.
Vytlačiť recept (PDF)
Cibuľa voľná
40 g
Červená repa
80 g
Cesnak
6 g
Citróny
10 g
Olivový olej
10 g
Med včelí kvetový
30 g
Pitná voda nesýtená
250 g
Bravčová krkovička
1000 g
Mleté čierne korenie
3 g
Tymián
7 g
Hovädzí bujón
10 g
Grilovacie korenie
7 g
Barbecue omáčka 25 ml
40 g