Kategórie receptov
Varený ovar s horčicou, chrenom a chlebom
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
5
Sacharidy na jednu porciu
49 g
Čas prípravy
2 hodiny
Bez lepku
Postup prípravy
Bravčové mäso – napr. kolená – starostlivo očistíme, umyjeme (najlepšie niekoľkokrát) a zbavíme všetkých zvyškov krvi. Očistené kolená dáme do vriacej, mierne osolenej vody, pridáme korenie, rozpolenú ošúpanú cibuľu a varíme domäkka. Potom mäso vykostíme a nakrájame krížom cez vlákna na jednotlivé porcie. Ako prílohu podávame chlieb, horčicu a nastrúhaný chren.
Vytlačiť recept (PDF)
Horčica plnotučná 450 g
80 g
Bezgluténové chleby - svetlý 360 g
500 g
Cibuľa voľná
50 g
Chren
20 g
Bravčové mäso (kotlety)
500 g
Čierne korenie celý
1 g