Bourguignon
Postup prípravy
Mäso pokrájame na kocky veľkosti hltu a v mise ho premiešame s cibuľou, mrkvou a cesnakom, zalejeme vínom Grenache Syrah Carignan, pridáme zväzok bylín a necháme cez noc marinovať. Potom scedíme, bylinky vyberieme a spolu s marinádou uschováme. V hrubostennom širšom hrnci rozpálime olej a potom na ňom sprudka osmažíme odkvapkané mäso a zeleninu. Aby sme zabránili duseniu, zmes stále miešame. Potom osolíme a okoreníme, prilejeme marinádu aj bylinky, 2 bobkové listy, 7 guliek korenia a priklopené dusíme na miernom ohni tri hodiny. Podľa potreby podlievame hovädzím vývarom. Maslo dáme do menšej mištičky, pridáme k nemu múku a prstami trieme dohladka. Potom zo zmesi urobíme dve menšie guľky a tými zahustíme bourguignon v momente, keď je mäso mäkké. Pridáme pretlak a krátko povaríme. Podávame s grahamovou bagetkou.
Vytlačiť recept (PDF)