Kategórie receptov
Frankfurtské hovädzie mäso
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
5 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cibuľu a cesnak nasekáme najemno, slaninu nakrájame na kocky. Umyté, odblanené a osušené mäso prešpikujeme párkami, potrieme cesnakom, posypeme múkou a necháme chvíľu uležať. Mäso nesolíme.
Rozpálime pekáč alebo hrniec s pokrievkou vhodný do rúry. Na 10 ml oleji necháme rozškvariť kocky slaniny, pridáme cibuľku a speníme. Mäso sprudka zo všetkých strán orestujeme na takto pripravenom základe.
Stiahneme z ohňa, zalejeme horúcim vývarom a zakryté mäso pečieme domäkka. Počas pečenia mäso podlievame a obraciame. Upečené mäso vyberieme a krájame na plátky. Šťavu môžeme podľa potreby zahustiť zápražkou (na oleji speníme múku), prípadne dosoliť. Ako príloha sa hodí ryža, varené zemiaky alebo knedľa.
Vytlačiť recept (PDF)
Bambini párky
60 g
Bezlepková múka Nomix 1 kg
10 g
Cibuľa voľná
80 g
Cesnak
4 g
Hovädzie zadné
500 g
Pitná voda nesýtená
750 g
Olej slnečnicový
25 g
Hovädzí bujón
12 g
Jedlá soľ
5 g