Frankfurtský závitok
Postup prípravy
Opláchnuté hovädzie mäso nakrájame cez vlákno na plátky a naklepeme. Bravčové mäso zomelieme, osolíme, okoreníme a premiešame s trochou studenej vody. Mletým mäsom potrieme plátky, do stredu vložíme kúsky párkov, plátky zavinieme a upevníme špáradlom alebo niťou. Závitky opečieme na oleji, podlejeme vodou a necháme pod pokrievkou chvíľu dusiť. Cibuľu pokrájame, osmažíme, pridáme mletú papriku, speníme a zalejeme teplou vodou. Do základu vložíme závitky so šťavou, prikryjeme a dusíme domäkka. Potom závitky vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, osmažíme, zalejeme vodou a mliekom, dobre rozšľaháme a za občasného miešania varíme minimálne 20 minút. Pred koncom varu pridáme smotanu, omáčku podľa potreby dosolíme, precedíme na závitky a znovu krátko povaríme.
Vytlačiť recept (PDF)