Kategórie receptov
Hovädzí guláš mexický
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
88 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Hovädzie mäso umyjeme vcelku, osušíme a pokrájame na kocky. Na oleji opražíme očistenú nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájané mäso, rajčiakový pretlak, soľ, papriku. Dusíme vo vlastnej šťave. Podľa potreby počas dusenia podlievame horúcou vodou. Keď je mäso mäkké, zahustíme šťavu nasucho opraženou múkou, pridáme časť hrášku a dovaríme. Ryžu preberieme, opláchneme, opražíme na oleji, pridáme druhú časť hrášku a udusíme. Na tanier naberačkou formujeme porciu ryže, okolo dáme udusené mäso a posypeme strúhaným syrom.
Vytlačiť recept (PDF)Paradajkový pretlak 200 g
100 g
Bezlepková múka Nomix 1 kg
200 g
Cibuľa voľná
150 g
Hovädzie zadné
300 g
Olej slnečnicový
25 g
Sterilizovaný hrášok
40 g
Paprika sladká mletá
5 g
Eidam 30%
30 g