Hovädzí hamburger s cheddarom, cibuľou a cuketou

Postup prípravy
V miske zmiešajte mleté hovädzie mäso so štipkou soli a ošúpaným, najemno nasekaným cesnakom a vytvarujte z mäsa placky, aby ste dostali 4 rovnaké burgery. Cibuľu (červená) ošúpte a nakrájajte na kolieska. Odkrojte konce cukety a nakrájajte ju na veľmi jemné plátky. Žemle na hamburger prekrojte na polovicu a dajte ich opiecť na dobre rozohriaty liatinový rošt, rozrezanou časťou smerom nadol. Cukety krátko ugrilujte z obidvoch strán, potom ich dochuťte olejom, štipkou soli a nasekanou petržlenovou vňaťou. Mäsové hamburgery opečte 2 minúty z každej strany. Nakoniec pripravte hamburger nasledovne: na spodok položte šalát a cibuľu, na to hamburger, paradajku a cukety. Nakoniec naň položte plátok chedarru a prikryte hornou časťou žemle. Podávajte teplé.
Vytlačiť recept (PDF)