Kategórie receptov
Hovädzie kúsky so šampiňónmi a paradajkovým pretlakom
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
5
Sacharidy na jednu porciu
9 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Hovädzie nakrájame tak, aby mali všetky približne rovnakú veľkosť. Menšie šampiňóny pokrájame na polovice, pór nakrájame na polkolieska. Na dno kastróla vhodného do rúry poukladáme kúsky masti, na ne dáme hovädzie kúsky, osolíme a posypeme mletou rascou. Posypeme tymianom, oreganom, pridáme pór a šampiňóny a poriadne premiešame. Podlejeme trochou vody (cca do polovice výšky mäsa) a dáme do rúry na cca 200 stupňov C. Kontrolujeme každých 20 – 30 minút, v prípade potreby podlejeme vodou, aby mäso nebolo ponorené, ale aby sa nepripaľovalo. Keď je mäso mäkké, pridáme paradajkový pretlak, premiešame a vrátime do rúry na cca 15 – 20 minút. Podávame s ryžou a sterilizovanými uhorkami.
Vytlačiť recept (PDF)
Paradajkový pretlak 200 g
150 g
Pór
200 g
Šampiňóny záhradné
150 g
Sadlo
20 g
Hovädzie zadné
700 g
Pitná voda nesýtená
150 g
Tymián
3 g
Rasca
3 g
Oregáno drvené
3 g