Kategórie receptov
Hovädzie mäso dusené na horčici
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
16 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Umyté, odblanené mäso dôkladne osolíme, prešpikujeme slaninou a potrieme hrubšou vrstvou horčice. Na rozpálenom oleji mäso prudko osmažíme dohneda, vyberieme a na vypečenej šťave orestujeme nakrájanú cibuľu, mrkvu a papriku. Orestovanú zeleninu pridáme do hrnca k mäsu a všetko zalejeme horúcou vodou. Pridáme bobkový list, nové korenie a pod pokrievkou dusíme na miernom plameni cca 3 hodiny. Po zmäknutí mäso vyberieme a nakrájame na plátky. Omáčku precedíme, okoreníme, dosolíme.
Vytlačiť recept (PDF)
Horčica plnotučná 450 g
80 g
Váhalova slanina
100 g
Mrkva
400 g
Cibuľa voľná
80 g
Paprika červená
200 g
Hovädzie zadné
500 g
Olej repkový
30 g
Mleté čierne korenie
4 g
Nové korenie
0.5 g
Bobkový list
0.5 g