Kategórie receptov
Hovädzie mäso dusené v keli
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
23 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Umyté mäso nakrájame na menšie kocky. Cibuľu olúpeme, nakrájame na drobno a osmažíme na slaninke dozlatista. Pridáme nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a za stáleho miešania osmažíme. Podlejeme vlažnou vodou a dusíme. Vydusíme šťavu na tuk, zasypeme múkou, ktorú zasmažíme, zalejeme vodou, rozmiešame a pozvoľna dusíme domäkka. Kel sparíme vriacou vodou a pridáme k mäsu. Krátko podusíme. Omáčku dochutíme soľou, prelisovaným cesnakom a osmaženou slaninkou nakrájanou na kocky. Podávame s varenými zemiakmi.
Vytlačiť recept (PDF)Bezlepková múka Nomix 500 g
30 g
Váhalova slanina
50 g
Cibuľa voľná
120 g
Cesnak
5 g
Český hovädzí steak z mladého býka - roštenka
180 g
Olej slnečnicový
40 g
Mleté čierne korenie
0.5 g
Kel
140 g