Kategórie receptov
Hovädzie po španielsky
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
15 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Mäso si nakrájame na kocky zhruba 4 × 4 cm. V hrnci rozohrejeme polovicu oleja a opečieme na ňom mäso dohneda. Potom ho preložíme do misky. Pridáme zvyšný olej, na ktorý dáme pokrájaný cesnak, nadrobno pokrájanú cibuľu, papriku nakrájanú na prúžky a opekáme 5 minút. Potom dáme späť mäso. Pridáme drvenú rascu, vňať koriandra, ocot, paradajkový pretlak a hrášok. Zalejeme vývarom (voda a bujón), osolíme, okoreníme a priklopíme pokrievkou. Na miernom ohni dusíme najmenej 1 hodinu, kým nebude mäso dokonale mäkké. Ako príloha sa hodí ryža alebo cestoviny.
Vytlačiť recept (PDF)
Paradajkový pretlak 200 g
250 g
Cibuľa voľná
40 g
Paprika zelená
100 g
Cesnak
5 g
Hovädzie zadné
1000 g
Pitná voda nesýtená
500 g
Olej repkový
40 g
Mleté čierne korenie
3 g
Sterilizovaný hrášok
40 g
Ocot
8 g
Rasca
4 g
Hovädzí bujón
12 g
Koriander čerstvý
4 g