Kategórie receptov
Hovädzie ragú s olivami
Počet ingrediencií
16
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
11 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Hovädzie stehno nakrájame na kúsky, olúpanú cibuľu a cesnak nadrobno, mrkvu a olivy na kolieska.
V panvici vhodnej do rúry opečieme na oleji cibuľu s cesnakom. Vsypeme mäso, posypeme drvenou rascou, pridáme bobkový list a opečieme zo všetkých strán. Vmiešame mrkvu a olivy. Pridáme paradajky a podlejeme vínom a vývarom. Osolíme, okoreníme, okoreníme bazalkou, priklopíme a pečieme na 160 °C 2 – 2,5 hodiny domäkka. Občas premiešame.
Ragú podávame s ryžou.
Vytlačiť recept (PDF)
Mrkva
60 g
Cibuľa voľná
40 g
Paradajky
400 g
Cesnak
5 g
Bazalka čerstvá
5 g
Olivový olej
40 g
Olivy zelené
190 g
Hovädzie zadné
600 g
Pitná voda nesýtená
200 g
Cukor kryštál
3 g
Mleté čierne korenie
4 g
Rasca
4 g
Bobkový list
0.4 g
Hovädzí bujón
12 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
100 g