Kategórie receptov
Hovädzie rezance na tymiane s hubami
Počet ingrediencií
17
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
63 g
Čas prípravy
50 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Krúpy namočené cez noc scedíme a necháme povariť 15 minút v 500 ml vody. Mäso si nakrájame na rezančeky. Olúpeme cibuľu a nakrájame na kocky, cesnak nasekáme. Olúpeme mrkvu a dve stonky zeleru. Nakrájame na kocky. Do panvice dáme olej a orestujeme očistené huby kuriatka. Pridáme cibuľu, cesnak a osmažíme dozlatista. Prilejeme 100 ml vývaru (bujón + voda). Varíme 6 minút. Pridáme krúpy a dochutíme citrónovou šťavou, soľou, čiernym korením a tymianom. Zahustíme zápražkou (voda a múka). Na panvici rozohrejeme olej a smažíme osolené a okorenené hovädzie rezančeky. Zmes s krúpami servírujeme s rezančekmi a omáčkou.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
12 g
Mrkva
15 g
Cibuľa voľná
40 g
Cesnak
3 g
Citróny
5 g
Paprika červená chilli
4 g
Zeler stopkový
50 g
Hovädzie zadné
800 g
Pitná voda nesýtená
700 g
Olej slnečnicový
40 g
Mleté čierne korenie
4 g
Tymián
5 g
Zeleninový bujón
12 g
Huby čerstvé
400 g
Pohánka
300 g
Grilovacie korenie
5 g