Kategórie receptov
Hovädzie rezančeky Stroganoff
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
6 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Mäso nakrájame na rezančeky 4 cm dlhé a 1 cm hrubé. Šampiňóny nakrájame na väčšie kúsky. V panvici rozpálime olej, pridáme rezančeky a sprudka opečieme. Mäso vyberieme z panvice, osolíme a okoreníme. Do výpeku prilejeme vodu a primiešame múku. Krátko povaríme. Pridáme horčicu, pyré, smotanu a premiešame. Pridáme šampiňóny a 5 minút povaríme. Uhorky nakrájame pozdĺžne na štvrtiny a vložíme s cibuľkami a mäsom do omáčky.
Vytlačiť recept (PDF)
Paradajkový pretlak 200 g
20 g
Horčica plnotučná 450 g
10 g
Bezlepková múka Nomix 1 kg
12 g
Olivový olej
30 g
Šampiňóny záhradné
100 g
Hovädzie zadné
800 g
Pitná voda nesýtená
200 g
Mleté čierne korenie
4 g
Kyslé uhorky
70 g
Smotana na šľahanie
100 g
Jedlá soľ
6 g