Kategórie receptov
Hovädzie so šampiňónovou omáčkou
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
12 g
Čas prípravy
1 hodina

Postup prípravy
Opláchnuté diely hovädzieho mäsa vložíme do vriacej osolenej vody a pozvoľna varíme domäkka. Podľa potreby môžeme počas varenia dolievať vodu. Na omáčku si nakrájame cibuľu, mierne speníme na oleji, pridáme múku a pripravíme zásmažku. Zalejeme ju mliekom a vývarom z mäsa, rozšľaháme, mierne osolíme a dobre prevaríme. Ku koncu varu zjemníme omáčku smotanou, dokyslíme octom, precedíme, pridáme na masle podusené šampiňóny a omáčku povaríme.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
40 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
240 g
Cibuľa voľná
60 g
Bio hovädzie predné
480 g
Šampiňóny záhradné
120 g
Pitná voda nesýtená
480 g
Olej repkový
20 g
Smotana na šľahanie
80 g
Ocot
8 g
Maslo
32 g