Kategórie receptov
Hovädzie závitky plnené cesnakom
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
7 g
Čas prípravy
90 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Naklepeme hovädzie mäso, osolíme, okoreníme a potrieme cesnakovou zmesou, ktorú pripravíme z nakrájaného cesnaku zmiešaného s olejom a petržlenovou vňaťou. Potreté plátky zavinieme a ovinieme niťou. Závitky opečieme z oboch strán, podlejeme vodou a dusíme mäso domäkka. Počas dusenia mäso okoreníme. Závitky vyberieme a šťavu zahustíme múkou. Podávame s ryžou alebo s cestovinami.
Vytlačiť recept (PDF)
Cesnak
20 g
Bazalka čerstvá
4 g
Olej repkový
30 g
Kukuričná múka 1 kg
10 g
Mleté čierne korenie
2 g
Petržlenová vňať
2 g
Oregáno drvené
1 g
Hovädzie predné
200 g