Kategórie receptov
Olomoucká roláda
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
5
Sacharidy na jednu porciu
8 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Zo zadného hovädzieho narežeme plát na roládu a rozklepeme ho. Vajcia vymiešame na cibuľke osmaženej na oleji, nezabudneme ich mierne osoliť. Mäso potrieme horčicou, poukladáme naň kolieska salámy, na ne dáme plátky priečne rozkrojených tvarôžkov alebo syrčekov, na tie rozotrieme miešané vajcia, roládu zabalíme, previažeme niťou a na povrchu osolíme. Sprudka ju zo všetkých strán opečieme na rozpálenom oleji, potom ju podlejeme pivom a dáme do rúry pod pokrievkou piecť. Počas pečenia podlievame vodou a polievame výpekom. Zo stien pekáča odškrabujeme, čo sa prichytilo, a vraciame do šťavy – dodá jej to farbu aj chuť. Pri pečení rolády tak vznikne hustý výpek s konzistenciou omáčky, ktorý je vynikajúci.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
10 g
Horčica plnotučná 450 g
30 g
Hustopečská pečeňovka
150 g
Bezlepkový ležiak 0,5 l
350 g
Olomoucké tvarôžky Tyčinky 125 g
180 g
Cibuľa voľná
40 g
Hovädzie zadné
1000 g
Olej slnečnicový
10 g
Vajcia
150 g
Mleté čierne korenie
3 g