Kategórie receptov
Pečené hovädzie po burgundsky
Počet ingrediencií
18
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
17 g
Čas prípravy
80 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Hovädzie mäso prešpikujeme slaninou a osolíme. Očistenú zeleninu a cibuľu nakrájame na plátky, osmažíme s korením na divinu na oleji, pridáme cukor a v tomto základe mäso krátko opečieme. Potom mäso zalejeme časťou vlažnej vody, pridáme paradajkový pretlak, citrón pokrájaný na plátky a zastrekneme octom. Mäso podusíme domäkka. V priebehu dusenia mäso obraciame, polievame šťavou a dolievame vodou. Mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, osmažíme, zalejeme vodou, dobre rozšľaháme a varíme asi 20 minút. Hotovú omáčku ochutíme červeným vínom a krátko povaríme.
Vytlačiť recept (PDF)
Ryžová múka 200 g
25 g
Paradajkový pretlak 200 g
30 g
Mrkva
50 g
Cibuľa voľná
40 g
Petržlen
40 g
Zeler
40 g
Citróny
20 g
Hovädzie zadné
500 g
Pitná voda nesýtená
400 g
Cukor kryštál
20 g
Olej repkový
60 g
Mleté čierne korenie
0.4 g
Ocot
20 g
Nové korenie
0.2 g
Bobkový list
0.2 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
40 g
Jedlá soľ
10 g