Kategórie receptov
Sviečková na smotane
Počet ingrediencií
19
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
28 g
Čas prípravy
1 hodina a 30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Jednotlivé diely mäsa prešpikujeme slaninou a osolíme. Očistenú zeleninu a cibuľu nakrájame na plátky, mierne osmažíme na oleji, pridáme mäso, krátko opečieme a podlejeme vodou. K mäsu pridáme čierne korenie a nové korenie, bobkový list a tymian, citrón nakrájaný na plátky, zastrekneme octom, prikryjeme mäso a dusíme domäkka. Počas dusenia mäso obraciame, prelievame šťavou a dolievame vodu. Podusené mäso vyberieme, šťavu zahustíme zásmažkou pripravenou z masla a múky, rozriedime vodou, rozšľaháme a pozvoľna varíme za občasného miešania najmenej 20 minút. Počas varenia pridáme smotanu. Omáčku precedíme, dochutíme soľou, octom a sladidlom a ešte raz krátko povaríme.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
50 g
Váhalova slanina
20 g
Mrkva
33 g
Cibuľa voľná
40 g
Petržlen
33 g
Zeler
33 g
Citróny
20 g
Hovädzie zadné
480 g
Pitná voda nesýtená
280 g
Cukor kryštál
50 g
Olej repkový
40 g
Smotana na šľahanie
250 g
Ocot
12 g
Tymián
0.4 g
Maslo
20 g
Nové korenie
0.4 g
Bobkový list
0.2 g
Čierne korenie celý
0.4 g