Kategórie receptov
Viedenský guláš
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
11 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Hovädzie mäso nakrájame na kocky. Olúpanú cibuľu nakrájame nadrobno, osmažíme ju v oleji doružova, pridáme mletú papriku a v základe osmažíme nakrájané mäso. Potom ich osolíme, mierne podlejeme, okoreníme, pridáme drvenú rascu a zastrekneme octom, pozvoľna dusíme. Počas dusenia miešame a podľa potreby dolievame vodu. Keď je mäso čiastočne mäkké, vydusíme šťavu na tuk, zaprášime múkou, zasmažíme, podlejeme vodou, pridáme paradajkový pretlak a majorán, dobre rozmiešame a zase podusíme domäkka. Mäso vyberieme a šťavu na mäso precedíme cez sitko, dochutíme a krátko ešte povaríme.
Vytlačiť recept (PDF)
JIZERKA-bezlepková zmes univerzálna 1000 g
12 g
Paradajkový pretlak 200 g
35 g
Cibuľa voľná
240 g
Bio hovädzie predné
480 g
Pitná voda nesýtená
240 g
Olej repkový
80 g
Mleté čierne korenie
1.5 g
Ocot
8 g
Rasca
0.5 g
Majoránka sušená
4 g
Paprika sladká mletá
8 g