Kategórie receptov
Zapekané kotlety z jahňacieho mäsa
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
29 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Oškrabané zemiaky a olúpanú cibuľu nakrájame na plátky a rozotrieme cesnak so soľou. Na oleji opečieme jahňacie kotlety, vyberieme ich a do zvyšného oleja dáme zemiaky s cibuľou, osolíme, okoreníme a krátko opečieme. Do zapekacej nádoby dáme vrstvu zemiakov a cibule, pridáme mäso, na ktoré dáme petržlenovú vňať, bobkový list, tymian a rozotretý cesnak so soľou. Pridáme ďalšiu vrstvu zemiakov s cibuľou a všetko prelejeme horúcou vodou, v ktorej sme rozpustili masox. Priklopíme pokrievkou a pečieme 40 minút v rúre.
Vytlačiť recept (PDF)
Zemiaky
300 g
Cibuľa voľná
50 g
Cesnak
15 g
Jahňacie kotleta s kosťou
300 g
Olej repkový
25 g
Mleté čierne korenie
2 g
Tymián
2 g
Petržlenová vňať
2 g
Bobkový list
0.4 g
Hovädzí bujón
12 g