Grilované kačacie prsia s hráškom
Postup prípravy
Lístky mäty, najlepšie kuchynskými nožnicami, nastriháme na menšie kúsky. Tie zapracujeme do zmäknutého masla, zabalíme do potravinárskej fólie do podoby valčeka a dáme stuhnúť do chladničky. Pripravíme si kačacie prsia, a to tak, že pomocou ostrého noža vyrežeme do strany s kožou mriežkový vzor. Osolíme a okoreníme tymianom. Kačacie prsia preložíme do grilovacej misky, ktorú umiestnime na gril. Opekáme cca 10 minút, a to najskôr na strane, kde je koža. Hneď ako nám na miske zostane trochu tuku, prsia z misky vyberieme a umiestnime priamo na gril. Grilujeme ďalších 5 – 10 minút. Potom kačacie prsia zložíme z grilu a necháme odpočívať. Medzitým si pripravíme hrášok. Hrášok varíme v osolenej vriacej vode 3 – 5 minút. Uvarený hrášok scedíme a preložíme do rozpálenej panvice, kam sme predtým dali rozohriať mätové maslo. Chvíľku restujeme. Kačacie prsia podávame pokrájané na plátky, spolu s hráškom.
Vytlačiť recept (PDF)