Kategórie receptov
Kačacie ragú
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
16 g
Čas prípravy
100 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Predhrejeme rúru na 180 °C. Vo veľkom hrnci rozpálime trochu oleja, na ktorom orestujeme cibuľku. Pridáme kocky mrkvy a zeleru, krátko opäť restujeme a nakoniec pridáme kačacie štvrtiny. Restujeme podľa možností, aby sa nám mäso zatiahlo. Hrniec stiahneme z platne, pridáme olúpané paradajky, zalejeme vínom a vývarom. Osolíme, okoreníme a pridáme tymian. Hrniec zakryjeme pokrievkou a vložíme do rúry. Necháme variť cca 90 minút (kým nie je mäso celkom uvarené), minimálne raz premiešame. Potom z hrnca vyberieme kačacie štvrtiny, mäso oberieme a vrátime späť do hrnca. Zamiešame a podávame.
Vytlačiť recept (PDF)
Mrkva
120 g
Cibuľa voľná
200 g
Paradajky
400 g
Zeler
120 g
Olivový olej
20 g
Kačica mladá bez drobov
600 g
Pitná voda nesýtená
250 g
Mleté čierne korenie
2 g
Tymián
4 g
Slepačí bujón
12 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
500 g