Kategórie receptov
Pečený králik v kapuste
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
51 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Plech polejeme olejom a poukladáme naň rozporciovaných králikov (2 stredne veľké králiky). Vopred ich osolíme, potrieme prelisovaným cesnakom (1 hlávka cesnaku), posypeme paprikou, vegetou a korením na divinu. Navrch poukladáme plátky slaniny, na to premytú kapustu a celé zakryjeme hranolkami (hranolky zo surových zemiakov). Trochu polejeme olejom, zakryjeme druhým plechom a pečieme asi 1 hodinu pri 250 °C. Asi 15 minút pred dokončením vyberieme, hranolky osolíme a povrch zalejeme jogurtom, ktorý sme rozriedili trochou mlieka. Necháme zapiecť a na tanieri ešte posypeme mäso postrúhaným eidamským syrom.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
100 g
Váhalova slanina
200 g
Zemiaky
1500 g
Cesnak
30 g
Králičie pliecko + hruď
800 g
Králičie stehno
2000 g
Olej slnečnicový
30 g
Kyslá kapusta
1000 g
Paprika sladká mletá
6 g
Eidam 30%
150 g
RAJO Laktofree jogurt smotanový biely 145 g
180 g