Kategórie receptov
Pikantné kuracie prsia
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
8 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Mäso (600 g kuracích pŕs) umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu nadrobno pokrájame, cesnak prelisujeme a zázvor na jemno pokrájame. Na oleji speníme cibuľu s cesnakom. Pridáme mäso a prudko opečieme. Osolíme a okoreníme zázvorom, chilli a karí korením, kurkumou. Zalejeme vývarom a asi 10 minút dusíme pod pokrievkou pri miernej teplote. Keď je mäso takmer mäkké, šťavu zahustíme škrobovou múčkou rozmiešanou v jogurte a ešte krátko za stáleho miešania povaríme. Na taniere upravíme kopčeky ryže a kuracinu, zalejeme omáčkou a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Ihneď podávame.
Vytlačiť recept (PDF)Cibuľa voľná
50 g
Cesnak
5 g
Zázvor čerstvý
20 g
Paprika červená chilli
3 g
Kuracie mäso
600 g
Pitná voda nesýtená
750 g
Olej slnečnicový
30 g
Petržlenová vňať
4 g
Rezistentný škrob
15 g
Kari
4 g
Kurkuma mletá
4 g
Slepačí bujón 120 g
10 g