Vyprážané kuracie mäso so sladkokyslou paprikovou omáčkou
Postup prípravy
Kuracie mäso (prsia) nakrájame na nie príliš malé kúsky. V tanieri vyšľaháme 2 vajcia, soľ a korenie a na ďalší tanier vysypeme strúhanku zmiešanú so sezamovými semienkami. Kúsky kuracieho mäsa najskôr obalíme vo vajci a potom v strúhanke. Sladkokyslú omáčku si pripravíme tak, že v hrnčeku zmiešame všetky ingrediencie (voda, ocot, cukor, pretlak, múku). Zahrejeme na slabom plameni a po zhustnutí odstavíme a necháme vychladnúť. Papriku (3 ks) nakrájame na kúsky, ktoré vypražíme na oleji v panvici, vyberieme a necháme odkvapkať. Udržiavame ich v teple. Na panvici rozohrejeme dostatočné množstvo oleja, v ktorom dozlata vypražíme kúsky kuracieho mäsa. Vyberieme a položíme na kuchynský papier. Po chvíli ich zamiešame do papriky. Kura s paprikou preložíme na tanier a polejeme sladkokyslou omáčkou.
Vytlačiť recept (PDF)