Vypražené mäsove kúsky
Postup prípravy
Kuracie prsia na toto jedlo boli pouzite bez kože. Nakrajame ich rovnomerne na uhladne kusky. Pripravíme si cestíčko zo všetkých surovín (2,5 šálky múky hladký, 2 lyžice oleje, 1/2 lyžičky soli, 1/4 lyžičky čierneho korenia, 1 lyžicka kukuričnej múky, vajce, 1,5 - 2 šálky vody) a prilejeme najprv radšej menej vody, premiešame všetko tak, aby cestíčko bolo hladké, ale nie veľmi riedke, ale aby nám pekne obalili celé kúsky mäsa. Ak vidime, že cesto je husté pridáme postupne troška viacej vody. Takto pripravené kúsky mäsa si vypražime do zlatista a necháme ich odtiecť na papierovom obrúsku.
Omačka: 2 lyzice kukuričného škrobu si rozmiešame s pár lyžičkami vody v malej nýdobke. Cibulku, cesnak a papriky si dáme do hlbšej panvice, máličko podlejeme vodou a troška opražíme, kým zelenina troška pusti svoju štavu a farbu. Vyberieme na príručny tanier. Dalej do panvice pridáme zbytok vody (asi 250 ml), rozmixovaný ananásový kompót, všetky tekutiny (1/2 šálky octu, 2 lyžice medu, 2 lyžice lekváru, 3/4 šálky cukru, koreniny-pomlety Klinček a Muškátový Orech, zázvor) a všetko spolu povaríme, keď omáčka začne hustnúť, vylejeme do nej pripravený rozpustený škrob, nechame prejsť varom a odstavime. Omáčka dostane hustejšiu konzistenciu takmer medového charakteru. Vypražené mäsove kúsky položíme na tanier prelejeme horúcou omáčkou a podavame s dusenou ryzou. Kto ma rád, môže si pridať pár feferóniek.
Vytlačiť recept (PDF)