Kategórie receptov
Zapečené kuracie mäso s kyslou kapustou
Počet ingrediencií
5
Počet porcií
5
Sacharidy na jednu porciu
4 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
2 ks dolné s kosťou kuracie stehná narežeme popri kosti, aby sa to dobre prepieklo a 4 ks horné stehná úplne vykostíme, posolíme solčankou vegetou. Na pekáč dáme pár kvapiek oleja a nato navrstvíme kapustu, ktorú tiež posypeme solčankou. Na vrch dáme mäso a posypeme grilovacím korením, polejeme zvyškom ol. oleja. Dáme celý pekáč do sáčka, aby sa to urobilo v pare z vlastnej šťavy a následne zapieklo do zlata. Pečieme pri 250°C 25 minut.
Vytlačiť recept (PDF)Kuracie mäso
1000 g
Olivový olej
200 g
Kyslá kapusta
500 g
Grilovacie korenie
6 g