Zapekané kuracie rezne
Postup prípravy
Vezmeme to od kapusty (polhlavy), popražíme ju na oleji (4 PL) okorenime, osolíme a namočíme do vody nie do mlieka staršie pečivo (4 ks) a potom vyžmýkame a pomiešame z upraženou kapustou a vajíčkami (3 ks),dáme na pečiacu fóliu a sformujeme do valca a obalíme v strúhanke. Zapečieme do zlatohneda. Kuracie rezne (8 ks) nakorenime korením a solčankou a poopekáme z oboch strán a položíme na pekáč potretý olejom. Na rezne poukladáme pečienku opraženú na oleji a poukladáme na rezne v pekáči a pri pripichneme ju o rezeň parátkom. Namiešame strúhaný syr, majolenku, tatarku, kyslú smotanu, a pretlačený cesnak (3 strúčiky) a tú hustú kašu pridáme na pečienky a na špilky pripichneme údenú slaninu a dáme zapiecť. Upečená kapustová plnka a zapečené kuracie rezne môžeme podávať.
Vytlačiť recept (PDF)