Kategórie receptov
Mexická pochúťka fajitas
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
16 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Sviečkovú (300 g), kuracie prsia (300 g), cibuľu a papriku (2 ks) nakrájame na tenké rezance. Na rozpálenom oleji postupne mäsá prudko opečieme, pridáme cibuľu, papriku a podusíme 5 minút. Keď už mäso nie je krvavé, pridáme 1 dl marinády (2,5 dl vody, 0,5 dl sójovej omáčky, 1 dl kečupu, 1 lyžička pretlačeného cesnaku, 2 lyžičky mletého čierneho korenia, 25 g cukru, 2,5 dl octu, 1 kávová lyžička soli), kyslú smotanu, prelisovaný cesnak, korenie a soľ. Podávame so zemiakmi alebo s ryžou. Zvyšnú marinádu uskladníme v chladničke.
Vytlačiť recept (PDF)Kečup jemný 320 g
20 g
Cibuľa voľná
80 g
Paprika zelená
250 g
Cesnak
6 g
Kuracie mäso
300 g
Hovädzie zadné
300 g
Pitná voda nesýtená
250 g
Cukor kryštál
25 g
Olej slnečnicový
100 g
Mleté čierne korenie
2 g
Ocot
250 g
Sójová omáčka
50 g
Jedlá soľ
3 g