Morčací burger s jalapeno papričkou
Postup prípravy
Na rozpálenom oleji mierne osmažíme cibuľu (1 malá červená cibuľa) a 2 nastrúhané strúčiky cesnaku. V miske zmiešame morčacie mäso (mleté), kari, koriander (1 PL), vajce a polovicu nastrúhaného syra, pridáme usmaženú cibuľu a cesnak, soľ, korenie. Vytvarujeme 4 burgre, ktoré dáme na gril na strednú teplotu, dokiaľ nie je mäso hotové. Nakoniec posypeme burgre druhou polovicou syra, nakrájenými Jalapeno papričkami a ešte dáme na chvíľu na gril zapiecť. Hamburgerovú žemľu rozkrojíme, na spodný diel dáme vyššiu vrstvu dipu, hotový hamburger, zeleninu podľa chuti, zaklopíme horným dielom žemle a podávame. Avokádový dip: 4 zralé avokáda olúpeme, rozpolíme a vyberieme kôstku. Dužinu rozmačkáme vidličkou. Chilli papričky zbavíme semienok a spolu s 2 rajčnami a šalotou (2 PL) nakrájíme nadrobno. Pridáme nakrájaný koriander, biely jogurt a všetky pripravené suroviny premiešame. Na záver dochutíme šťavou z limetky.
Vytlačiť recept (PDF)