Kategórie receptov
Morčacie mäso na pražský spôsob s hubovou omáčkou
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
25 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Morčacie prsia umyjeme, osušíme, nakrájame na väčšie pláty, ktoré naklepeme a osolíme. Na časti oleja pripravíme z vajec, hrášku a nakrájanej šunky praženicu, ktorou plníme pripravené mäso na roládu. Naplnené mäso zaistíme ihlou a opečieme na oleji, pridáme očistenú nakrájanú cibuľu, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, odstránime ihly a nakrájame na porcie. Šťavu zahustíme nasucho opraženou múkou, dochutíme soľou a povaríme. Prílohy: rôzne upravené zemiaky, ryža, zeleninové šaláty. Omáčka: Múku opražíme na sucho, pridáme olej, mlieko, dobre rozšľaháme a privedieme do varu. Pridáme uvarené, sušené huby, ktoré vopred namočíme a rozšľahanú smotanu. Povaríme. Ochutíme soľou, bielym korením a zjemníme maslom.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
400 g
Bezlepková múka Nomix 1 kg
12 g
Cibuľa voľná
40 g
Morčacie mäso
300 g
Hríb smrekový sušené huby
30 g
Olej slnečnicový
30 g
Vajcia
100 g
Sterilizovaný hrášok
40 g
Smotana na šľahanie
40 g
Petržlenová vňať
2 g
Korenie biele mleté
0.5 g
BABIČKA Maslo 250 g
20 g
Jedlá soľ
2 g