Kategórie receptov
Morčacie rizoto so šafranom
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
4 g
Čas prípravy
50 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Najskôr si uvaríme morčacie mäso vo vode a vývar použijeme do rizota. Na olivovom oleji zľahka osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme neprepláchnutú ryžu. Poriadne premiešame a opekáme niekoľko minút, občas premiešame. Prilejeme víno a prevaríme, kým sa neodparí alkohol. Pridáme šafran. Potom už prilievame postupne vývar (po naberačkách) a občas premiešame. Vždy, keď sa vývar vsiakne, prilejeme ďalšiu naberačku a to robíme, kým nie je ryža al dente. Môže to trvať cca 20 minút. Keď je ryža akurát na zhryz, vypneme sporák a vmiešame maslo a parmezán. Nakoniec pridáme morčacie mäso a ešte zľahka prehrejeme. Podávame s hoblinkami parmezánu.
Vytlačiť recept (PDF)
AT Jazmínová ryža 1 000 g
350 g
Cibuľa voľná
160 g
Morčacie mäso
200 g
Olivový olej
20 g
Parmezán
50 g
Maslo
30 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
50 g
Šafran
0.02 g