Plnené rolády z morky
Postup prípravy
Prsia (2 kusy morčacích pŕs) rozrežeme a upravíme na plát, jemne naklepeme, trochu osolíme a potrieme plnkou (2 kusy bielych rožkov, 1 dl bieleho vína, 2 vajcia, 250 ml smotany na šľahanie, 300 g pomletého bravčového mäsa, 100 g jemne nasekaných mandlí, 6 lyžíc brandy, 200 g údenej slaniny, biele mleté korenie, soľ pečeň z morky trošku vegety čerstvá petržlenová vňať) . Pevne zrolujeme, previažeme alebo spojíme grilovacími ihlami, obložíme slaninou a maslom. Pečieme v alobale alebo v uzatvorenom pekáči. Počas pečenia potierame smotanou. Pečieme asi 1 a pol hodiny pri miernejšej teplote, aby sa plnka dobre prepiekla. Plnku pripravíme tak, že rožky namočíme do vína, primiešame ostatné suroviny, pokrájanú pečeň, slaninu na drobné kocky a nasekanú petržlenovú vňať. Rolády chutia výborne aj studené, napríklad počas silvestrovskej noci pri šampanskom.
Vytlačiť recept (PDF)